Альтернативна іДодаткова Комунікація

Альтернативна іДодаткова Комунікація

Історія Ави:
Cила голосу

Ава — розумна, весела, завзята семирічна дівчинка, яка обожнює музику, плавання та друзів. У дворічному віці у Ави виявили синдром Ретта, і вона не може контролювати руки чи голосом, через що елементарне спілкування з самого початку стало проблемою. Її шлях не завжди був легким, але завдяки наполегливості, силі та підтримці Ава подолала багато труднощів, використовуючи допоміжні технології, щоб спілкуватися та контролювати оточення очима.

"Дивлячись на успіхи Ави, я знаю, що зобов’язана їй забезпечити повну реалізацію свого потенціалу."

Мама Ави

Життя з допоміжними технологіями

Мама Ави Дженніфер знайшла допоміжні технології та AДК, шукаючи в Інтернеті поради щодо синдрому Ретта. Сама вивчивши нові мови, вона зрозуміла, що вивчення AДК ( альтернативної та додаткової комунікації) подібне до вивчення будь-якої мови, де занурення та часті практики є ключем до успіху. Батьки Ави хочуть, щоб вона вільно висловлювала свої думки, тому вони використовують TD Snap, програмне забезпечення AДК на основі символів, щоб допомогти їй розширити свої мовні навички. Сім'я використовує кілька пристроїв, адаптованих до її потреб. Спочатку вони вибрали I-Series+, пристрій для генерування мови з підтримкою погляду для домашнього життя, але перейшли на I-13, одну з новіших моделей Серії TD I, яка, серед інших переваг, дозволяє Аві використовувати пристрій на вулиці в сонце. Вони також використовують PCEye, легкий пристрій для відстеження очей, який приєднується до її планшета, для школи.

Illustration

Сила команд

Як і всі найуспішніші команди, Ава — це згуртована сім’я, яка часто спілкується. Її батьки, Дженніфер і Герман, а також її улюблена сестра Клара, усі регулярно моделюють правильне використання її технологій, щоб вона могла вчитися на власному прикладі. Моделювання показує, як Ава найкраще використовує свої технології, водночас поглиблюючи розуміння сім’єю її способу спілкування. Усі вони вивчили AДК і обережно заохочують Аву використовувати її технологію, щоб висловити, чому вона сміється, що її турбує або що у неї на думці. Це вчить її керувати своїми емоціями та мати право голосу у власному житті. Родині, яка любить мистецтво, вдалося залучити Аву до малювання, створення музики та навіть читання очима. Перш за все, найефективнішим інструментом її сім’ї є віра в здібності Ави та припущення, що вона володіє компетентністю, щоб досягти грамотності.