Альтернативна іДодаткова Комунікація

Альтернативна іДодаткова Комунікація

Історія Брока:Поділитися своїм духом

Шестирічний Брок любить сміятися і жартувати. Він годинами бігатиме, крутитиметься та стрибатиме, якщо тільки не розбиратиме речі, щоб побачити, як вони повертаються разом. Коли Брок був маленьким, його мама й тато помітили, що йому важко вимовляти слова, що є ранньою ознакою аутизму. Після того, як Броку поставили діагноз, його батьки дізналися про AДК (альтернативна та додаткова комунікація). Щойно він отримав свій мовний пристрій, Брок захопився. Тепер він дозволяє всім точно знати, що він думає.

"Його словниковий запас надзвичайно розширився, і ми раді бачити, як наш маленький чоловік нарешті може висловити свою думку."

Мати Брока, Бріанна

Життя з допоміжними технологіями

Емілі, логопед Брока, порекомендувала сім’ї допоміжні технології. Брок використовує пристрій TD I-110, пристрій для генерування мови з сенсорним екраном, щоб попросити соку, пограти зі своїм молодшим братом Бо та відпрацювати слова, які він вивчає в школі. Емілі познайомила Брока з пристроєм в одному з його улюблених місць: у коридорах його аутичного центру, де першими словами Брока були «іди» та «біжи». Тепер Брок завжди бере свій TD I-110 з собою. Використовуючи комунікаційне програмне забезпечення TD Snap, Брок може сторінку за сторінкою досліджувати барвисті символи, які допомагають йому нарощувати словниковий запас під час поїздок у зоопарк, на дитячий майданчик та інші цікаві місця. Як і багато дітей, які спілкуються за допомогою Picture Communication Symbols (PCS), він часто перемикається між своїм пристроєм і рішеннями для друку, такими як комунікаційні дошки, розміщені на стінах у його центрі, які зроблені з тими ж символами, що й у TD Snap. Це поєднання високотехнологічного та низькотехнологічного AДК полегшує Броку спілкування та навчання.

Illustration

Сила команд

Досвід Брока кардинально змінив життя не лише для нього, але й для всіх, хто його любить і піклується про нього. Його мама, тато, Бо та Емілі допомагають розвивати унікальний спосіб спілкування Брока. Працюючи з Емілі в центрі, Брок став більш комунікабельним і почав займатися логопедією. Щоб заохотити його використовувати свій TD I-110 вдома, батьки часто ставлять йому запитання, на які він може відповісти знайомими символами. Бо часто повторює те, що говорить Брок, за допомогою свого пристрою, щоб переконатися, що його старшого брата чують. Тепер, коли Брок може висловлювати свою думку, його грайлива особистість сяє яскравіше, ніж будь-коли.