Альтернативна іДодаткова Комунікація

Альтернативна іДодаткова Комунікація

Історія Люсі:
Змінити сприйняття

Люсі — динамічна жінка, яка змінює уявлення та змушує інших визнавати таких людей, як вона. Маючи широкий спектр інтересів, включаючи біг, літературу, програмування та танці, вона щодня кидає виклик нормам, просто живучи своїм життям і залишаючись собою. У Люсі невдовзі після народження діагностували ДЦП. Вона має обмежений контроль над своїм тілом і мовою. Її інтереси, цілі та пристрасті рухають нею, незалежно від того, чи вона розв’язує рівняння, виступає за інклюзивність у мистецтві чи публічно розповідає про свій досвід.

"Важливо продовжувати боротися, щоб показати людям, що ми існуємо, і що вони повинні звільнити для нас місце в суспільстві"

Люсі Кварта

Життя з допоміжними технологіями

Люсі вперше відкрила для себе допоміжні технології в середині двадцяти років, після багатьох років використання низькотехнологічних рішень AДК, таких як джойстик із клавіатурою. У міру свого навчання їй знадобилося більш складне рішення. Її ерготерапевт відвідав тренінг нашого директора з продажу, який того ж дня організував для Люсі спробувати прилад для спостереження за очима. Вона миттєво змогла контролювати екран очима та зрозуміла можливості технології. Люсі тепер використовує комбінацію пристроїв для різних цілей, усі з тим самим програмним забезпеченням Communicator 5. Вона використовує PCEye зі своїм ноутбуком для виконання курсових завдань вдома. Коли вона в дорозі, вона встановлює свій Пристрій Серії TD I на свій інвалідний візок і використовує його, щоб виконувати будь-які дії: від кодування до ввімкнення телевізора та до презентацій під час зустрічей – усе своїми очима. Вона постійно використовує обидва пристрої для роботи, відпочинку, перегляду веб-сторінок, соціальних мереж і електронної пошти. Її досвід доводить, що ніколи не пізно почати використовувати допоміжні технології.

Illustration

Сила команд

Цілі Люсі амбітні, але її засмучує втрата дорогоцінного часу, просто адаптуючись до навколишнього світу. Через її інвалідність кожне завдання займає вдвічі більше часу. Не те, щоб це їй заважало. Завдяки рішучості, сильній силі своєї люблячої сім’ї та підтримці команди комунікацій, яка обізнана в техніці, вона здобуває ступінь інформатики. Однією з її цілей є спеціалізація на доступності освіти. Наразі вона намагається розробити наукову клавіатуру, доступну для погляду, для студентів STEM, які не можуть друкувати руками. У 2020 році Люсі була основним доповідачем на конференції Women in Tech у Стокгольмі. Її доповідь викликала овації – вперше в історії конференції. Це був доречний символ мрії Люсі — змусити людей піднятися й звернути увагу на таких, як вона, у світі.