Альтернативна іДодаткова Комунікація

Альтернативна іДодаткова Комунікація

Історія Марко: Створіть свою спадщину

Марко — чоловік і батько, який любить спорт, розповідати історії та проводити час на свіжому повітрі з дружиною та доньками. Коли посмикування в руці не зникало, він відвідав ряд лікарів, перш ніж дізнався, що у нього бічний аміотрофічний склероз (БАС). Захворювання призводить до поступового паралічу м’язів, у тому числі тих, що відповідають за мову. Марко використовує комунікаційний пристрій, яким він керує очима, щоб говорити синтетичним голосом і працювати над своїм текстом. Він видав три дитячі книжки в подарунок своїм донькам.

"Я хочу показати іншим людям з БАС, що варто продовжувати. Життя завжди пропонує можливості."

Марко Шульц

Життя з допоміжними технологіями

Через три роки після того, як йому поставили діагноз БАС, Марко почав втрачати голос. 
Після неприємного досвіду роботи з мовним пристроєм із магазину медичного обладнання він шукав в Інтернеті кращий варіант. Коли Марко відкрив Серію TD I, він відкрив багатший спосіб життя. Використовуючи програму TD Browse, Марко вивчає свої цікавинки та отримує інформацію в Інтернеті за допомогою відстеження погляду. За допомогою програми Communicator 5 він може спілкуватися зі своєю родиною та друзями, писати історії та підтримувати свою присутність у соціальних мережах, де він досяг статусу впливового користувача завдяки своїм відвертим публікаціям про реалії БАС. 
Життя з хворобою супроводжується болем і дискомфортом. Communicator 5 допомагає Марко створити заспокійливе середовище з музикою та телебаченням, а також з регуляторами освітлення та температури. У свої улюблені моменти він губиться в спортивній грі чи фільмі зі своєю родиною поруч.

Illustration

Сила команд

Дружина Марко Ніна та їхні дві доньки дають йому емоційну силу, необхідну для наполегливості у боротьбі з БАС. Його паліативна медсестра Озгюр допомагає йому з фізичними потребами та допомагає йому посміхатися. Марко також створив широку мережу зв’язків у соціальних мережах, включаючи кількох нових друзів, які також хворіють на БАС. Його спроби підвищити обізнаність про хворобу зрештою привернули увагу ZDF, головного німецького інформаційного видання. За допомогою своєї Серії TD I Марко розповів свою історію великій аудиторії, що допомогло йому продати більше примірників своїх книг, ніж він міг собі уявити. Він сподівається, що колекція надихне людей дізнатися про БАС, але, що найважливіше, сподівається, що його доньки вічно будуть цінувати ці історії.